Cilat destinacione ndërkombëtare po rihapin për turistët?

Cilat destinacione ndërkombëtare po rihapin për turistët?

Shumica e qeverive janë ende duke këshilluar kundër udhëtimit ndërkombëtar “jo-thelbësor”. Një mori destinacionesh të njohura kanë filluar të lehtësojnë masat e tyre të bllokimit. Kufizimet e kufijve po shkojnë drejt pritjes së turistëve. Në fillim të këtij muaji, Bashkimi Evropian zbuloi një plan veprimi për të rihapur kufijtë e tij të brendshëm. Ndërsa vendet […]

Të huajt në Shqipëri, 10 gjërat që i habisin dhe 10 gjërat që u pëlqejnë

Të huajt në Shqipëri, 10 gjërat që i habisin dhe 10 gjërat që u pëlqejnë

Të huajt që vijnë në Shqipëri, teksa përpiqen të integrohen në kulturën tonë, hasin në disa gjëra që iu pëlqejnë dhe në disa të tjera që i bezdisin.Megjithatë, edhe pse është më shumë se 1/4 e popullsisë shqiptare ka shfaqur vullnetin për t’u larguar, Shqipëria duket se paraqitet një vend interesant emigrimi për shtetas të […]

Pushime në Durrës? Ja çfarë thotë CNN

Pushime në Durrës? Ja çfarë thotë CNN

Rrjeti televiziv amerikan CNN vijon t’i bëjë jehonë turizmit në Shqipëri. Këtë radhë në qendër të vëmendjes është vënë plazhi i Durrësit. Përmes një postimi në Instagram, në faqen e saj zyrtare CNN fton të gjithë turistët të vizitojnë Shqipërinë, si një nga thesaret e Mesdheut që prej vitesh ka qenë e pazbuluar.Për të ilustruar […]

Sa kushtojnë hotelet këtë sezon: Nga Shengjini, Durrësi e Dhermiu…

Sa kushtojnë hotelet këtë sezon: Nga Shengjini, Durrësi e Dhermiu…

Vit pas viti, Shqipëria pret që të përjetojë shpërthimin e saj “turistik” dhe rrethanat herë pas here edhe e kanë ndihmuar që rezultatet finale të jenë pozitive. Por ashtu si një vit më parë, ndryshimi i vetëm që përjeton ky sektor është një TVSH e ulur në nivelin 6%, një politikë spontane parazgjedhore që i […]

Foto/ A e dini se këto vaska të mrekullueshme janë 20 km nga Tirana?

Foto/ A e dini se këto vaska të mrekullueshme janë 20 km nga Tirana?

Këto kanione të mrekullueshme ndodhen përgjatë rrjedhës së lumit Erzen dhe janë vetëm 20 km larg Tiranës. Uji i këtij lumi që rrjedh në një terren shkëmbor gjatë shekujve ka krijuar kanione spektakolare. Uji i kristaltë dhe thellësia e kanioneve të krijon mundësi të lahesh apo të notosh në to. Në pjesën ku lumi ka […]