Libri i Michelle Obama më i shituri këtë vit në SHBA

Libri i Michelle Obama më i shituri këtë vit në SHBA

“Becoming” i ish-Zonjës së Parë, Michelle Obama është bërë libri më i shitur i nxjerrë këtë vit në SHBA vetëm 15 ditë pas botimit. Janë shitur më shumë se 2 milionë kopje në SHBA dhe Kanada. Shifrat e shitjeve u njoftuan nga Penguin Random House të premten. Shtëpia botuese tha se libri është gjithashtu një […]

Panairi i Librit çel siparin të mërkurën, 5 ditë të mbushura me aktivitete dhe ftesa për lexim

Panairi i Librit çel siparin të mërkurën, 5 ditë të mbushura me aktivitete dhe ftesa për lexim

Panairi i 21-të i Librit “Tirana 2018” çel siparin e aktiviteteve të mërkurën, më datë 14 nëntor, me ceremoninë e hapjes së këtij edicioni.Menjëherë më pas, do të vizitohen pavijonet e Panairit të Librit. Shoqata e botuesve shqiptarë ka bërë publik edhe kalendarin e aktiviteteve që do të zhvillohen përgjatë pesë ditëve (14-18 nëntor) të […]

Pesë librat që duhet t’i lexoni në vitin 2018

Pesë librat që duhet t’i lexoni në vitin 2018

Profesorët e Universitetit të Harvardit vazhdimisht lexojnë libra për vete dhe i obligojnë/nxisin studentët e tyre të lexojnë libra të caktuar. Prandaj, ata e njohin një libër të mirë kur e shohin! Me këtë në mendje, ‘Business Insider’ i ka pyetur profesorët e Harvardit ta ndajnë nga një libër të vetëm të cilin ata mendojnë […]

Librat që mund të lexojmë para gjumit

Librat që mund të lexojmë para gjumit

Gjithë çfarë duam pas një dite të lodhshme, është shtrati dhe komoditeti që ai ofron. Të apasionuarit e gjumit na kuptojnë kur themi se ato orë që i shfrytzojmë për qetësinë totale, janë më të shenjtat gjatë 24 orëve. Një pjesë e konsiderushme njerëzish kërkojnë një angazhim sadopak të vogël, deri në mbylljen përfundimtare të […]

Robert Wilton vjen me “Merimanga e Sarajevës”

Një libër dedikuar shqiptarëve dhe mikpritjes nga zëvendës kryetari i prezencës së OSBE-së në Shqipëri. Është “Merimanga e Sarajevës” një vepër që rrëfen për rrjetat e spiunazhit në rajon në prag të luftës së parë Botërore. Merimanga është një personazh, një metaforë, mes qindra fakteve që zbulon Robert Wilton në librin e tij të ri.“Merimanga […]