Minoritet me “300 veta” “Minë me sahat”, sapo të zbresësh Llogaranë do të kemi një “Greqi të vogël”

Minoritet me “300 veta” “Minë me sahat”, sapo të zbresësh Llogaranë do të kemi një “Greqi të vogël”

Studiuesi Erald Kapri i bën thirrje qeverisë të tërhiqet nga dy ligjet për pakicat kombëtare dhe dygjuhësinë. Keto nuk kanë qasje me realitetin shqiptar . Nuk janë të bazuar në asnjë fakt historik e as precedentë të vendeve të tjera demokratike. Kapri shprehet në një intervistë për “MAPO.al” se dy nismat janë “bombë me sahat”. […]

Teatri, shansi historik i SPAK

Teatri, shansi historik i SPAK

Nga Armand Maho Në rast se ka një çështje që do të justifikonte më së miri emrin tashmë të njohur, SPAK, (Strukturës së Posaçme Anti Korrupsion), është dosja e dërguar nga artistët . Dosja për mbojtjen e Teatrit pranë këtij organi që ka të bëjë me atë çka ndodhi mëngjesin e datës 17 maj. Ai […]

Rëndesia e psikologut në jetën tonë !

Rëndesia e psikologut në jetën tonë !

Intervistë me psikologen e njohur Antonela Rama (Psikologe Klinike) Fusha e karrierës në psikologji është një nga fushat më sfiduese dhe interesante sot . Psikologët janë profesionistë të cilët janë ekspertë në fushën e psikologjisë dhe studiojnë mendjen dhe sjelljen e njerēzve përmes vëzhgimit, metodës shkencore dhe parimeve. Është kënaqësi të intervistosh gjithmonë psikologen klinike […]

Bullizmi në shkollat e vendit tonë !

Bullizmi në shkollat e vendit tonë !

Intervistë me Psikologen Antonela Rama. Bullizmi është fenomeni më i përhapur në Shqipëri , ku i referohet gjithë llojeve të bullizmit që ndodhin në ambientet e shkollës ndërmjet moshatarëve, nga më të rriturit tek më të vegjëlit,nga apo kundrejt mësuesve. Për të kuptuar më shumë mbi Fenomenin Bullizëm , kemi një intervistë ekskluzive nga psikologia […]

Stresi kryefjala e diteve te sotme…

Stresi kryefjala e diteve te sotme…

Nga: Malvina Kocllari Jeta e secilit prej nesh eshte mbushur jo vetem me momente te bukura, por edhe me momente te veshtira, me probleme te ndryshme, qe shoqerohen me prezencen e stresit. Stresi ne vetvete nuk eshte nje semundje e mirefillte por eshte nje gjendje. Nje gjendje qe ditet e sotme trajtohet si semundje e […]

Krimi ” pushton” familjen shqiptare !

Krimi ” pushton” familjen shqiptare !

Nga psikologe : Antonela Rama Shoqëria jonë çdo ditë ballafaqohet nga aktet barbare të krimit në familje . Krimi po banalizohet deri në kufijtë e absurdit dhe “kapja ” e familjes shqiptare nga instiktet shtazore janë produkt i një shoqërie të pa emancipuar që nuk edukon dot vlerat e të mirës dhe të keqes . […]

Protesta e fundit 2018, dhe pse dështuan të gjitha ?

Protesta e fundit 2018, dhe pse dështuan të gjitha ?

Nga Kreshnik Spahiu* Pse të gjitha protestat e vitit 2018 kanë njëjtin objektiv por edhe të njëjtin përfundim? Dështimin! Sot u zhvillua protesta e fundit e cila ishte njoftuar prej shumë kohësh, që mendohej se vinte si rrjedhojë e një vazhde revolte popullore jo më vetëm në shkallë vendi por përtej kufijnve, nga shqiptarët e […]

Regjisori serb: Ne vepruam në Kosovë si nazistët, 1500 kufoma shqiptarësh u dogjën…

Regjisori serb: Ne vepruam në Kosovë si nazistët, 1500 kufoma shqiptarësh u dogjën…

Nga Çedomir Petroviç A thua në kohët e krimeve që i kemi bërë në Kosovë, kishim larguar dallimin dhe kemi bërë ata të cilët gjatë Luftës së Dytë Botërore vrisnin 50 veta nga njerëzit tanë për një gjerman të plagosur dhe 100 të vrarë për një pushtues të vrarë. Dallimi është se Gjermania menjëherë pas […]

Marin Mema , organizatat nderkombetare ne Tirane te reagojne per thirrjet rraciste ndaj Shqiptareve

Marin Mema , organizatat nderkombetare ne Tirane te reagojne per thirrjet rraciste ndaj Shqiptareve

Koret rraciste , thirrjet antikombëtare, klithjet për dhunë e vrasje të shqiptarëve duhet të dënohen nga të gjitha Organizatat Ndërkombëtare e përfaqësuesit e tyre në Tiranë… Nga krahu tjeter duhet të shkundin shtetit shqiptar për ta shpallur “Non Grata” të gjithë ata që sot shkelën ligjet e këtij vendi duke cënuar haptazi kushtetutën !! Deri […]

1 2 3