Rëndesia e psikologut në jetën tonë !

Rëndesia e psikologut në jetën tonë !

Intervistë me psikologen e njohur Antonela Rama (Psikologe Klinike) Fusha e karrierës në psikologji është një nga fushat më sfiduese dhe interesante sot . Psikologët janë profesionistë të cilët janë ekspertë në fushën e psikologjisë dhe studiojnë mendjen dhe sjelljen e njerēzve përmes vëzhgimit, metodës shkencore dhe parimeve. Është kënaqësi të intervistosh gjithmonë psikologen klinike […]

Bullizmi në shkollat e vendit tonë !

Bullizmi në shkollat e vendit tonë !

Intervistë me Psikologen Antonela Rama. Bullizmi është fenomeni më i përhapur në Shqipëri , ku i referohet gjithë llojeve të bullizmit që ndodhin në ambientet e shkollës ndërmjet moshatarëve, nga më të rriturit tek më të vegjëlit,nga apo kundrejt mësuesve. Për të kuptuar më shumë mbi Fenomenin Bullizëm , kemi një intervistë ekskluzive nga psikologia […]

Cilat janë dokumentat që ju duhen për të rinovuar kartën dhe pasaportën

Cilat janë dokumentat që ju duhen për të rinovuar kartën dhe pasaportën

Radhë të gjata dhe fluks qytetarësh është vërejtur ditët e para të janarit në zyrat e gjendjeve civile, për shkak të nevojës së rinovimit të kartave të identitetit dhe pasaportave. Duke qenë se shpërndarja e kartave të identitetit nisi për herë të parë në vitin 2009, pikërisht afati 10-vjeçar i përdorimi të tyre, pritej të […]

Stresi kryefjala e diteve te sotme…

Stresi kryefjala e diteve te sotme…

Nga: Malvina Kocllari Jeta e secilit prej nesh eshte mbushur jo vetem me momente te bukura, por edhe me momente te veshtira, me probleme te ndryshme, qe shoqerohen me prezencen e stresit. Stresi ne vetvete nuk eshte nje semundje e mirefillte por eshte nje gjendje. Nje gjendje qe ditet e sotme trajtohet si semundje e […]

Krimi ” pushton” familjen shqiptare !

Krimi ” pushton” familjen shqiptare !

Nga psikologe : Antonela Rama Shoqëria jonë çdo ditë ballafaqohet nga aktet barbare të krimit në familje . Krimi po banalizohet deri në kufijtë e absurdit dhe “kapja ” e familjes shqiptare nga instiktet shtazore janë produkt i një shoqërie të pa emancipuar që nuk edukon dot vlerat e të mirës dhe të keqes . […]

Rinis protesta e studentëve/ Çfarë pritet të ndodhë nesër ?

Rinis protesta e studentëve/ Çfarë pritet të ndodhë nesër ?

Në një kohë që kryeministri, Edi Rama ka kërkuar vazhdimisht dialog, ashtu siç kanë paralajmëruar edhe më herët studentët të cilët dolën për të protestuar për 17 ditë me rradhë duke kërkuar plotësimin e kërkesave të tyre për uljen e tarifave studimore dhe reformimin e sistemit arsimor pritet të dalin sërish nesër më 7 janar […]

-19 gradë/ Kjo javë do të jetë tmerr ftohtë

-19 gradë/ Kjo javë do të jetë tmerr ftohtë

Dita e nesërme do të sjellë temperaturat më të ulëta për këtë dimër në Shqipëri, ku do të shkojnë në -19 gradë celsius në Korçë.Ndërkohë që dita e sipas meteorologëve pritet të jetë edhe dita më e ftohtë e viti, pasi temperaturat parashikohet që të kenë një ulje të ndjeshme në vlera negative në të […]

Fëmijët e përdorin internetin pa kontrollin e prindërve

Fëmijët e përdorin internetin pa kontrollin e prindërve

Çdo ditë e më shumë, fëmijët po bëhen pjesë e botës dixhitale, ku veç informacioneve të larmishme i ekspozon ata ndaj një mori rreziqesh, në një zonë të pasigurt. Të dhënat nga UNICEF tregojnë se mosha mesatare kur fëmijët kanë aksesuar internetin për herë të parë është 8 vjeç duke qëndruar mesatarisht online 3 orë […]

1 2 3 4