Mos e humbisni! Vaji i peshkut tanimë na siguron dhe …

Përdorimi i vajit të peshkut për humbje peshe jo vetëm që do t’ju ndihmojë të merrni në formë më të shpejtë, por gjithashtu sjell shumë përfitime për trupin tuaj, duke e mbajtur atë të shëndetshëm. Specialistët argumentojnë se vaji i peshkut është shtesa më e efektshme dietetike. Ky vaj rrjedh nga indet yndyrore të peshkut. Këto shtesa përbëhen nga acide yndyrore Omega 3 të quajtura DHA dhe EPA. Acidet yndyrore janë thelbësore kur humbin peshë pasi trupi i njeriut nuk mund t’i prodhojë ato.Kur bëhet fjalë për numrin e lëndëve ushqyese esenciale, disa nuk konsumojnë peshq të mjaftueshëm për të pasur nivelet e nevojshme të EPA dhe DHA për performancë dhe funksionim optimal. Kjo është arsyeja pse shtojcat e vajit të peshkut janë shumë të dobishme.Ju ose mund t’i blini në formë të lëngshme ose kapsule të butë. Vaji i peshkut sjell shumë përfitime për trupin tuaj, përveç humbjes së peshës.

Ja disa prej tyre:

Zvogëlon simptomat e sëmundjes Alzheimer dhe depresionin. Për më tepër, ajo gjithashtu redukton vdekshmërinë nga sëmundjet e zemrës.
Vaji i peshkut do t’ju ndihmojë të humbni peshë shpejt dhe të ndërtoni muskujt.
Përmirëson metabolizmin dhe ndjeshmërinë ndaj insulinës.
Zvogëlon inflamacionin.
Inflamacioni mund të dëmtojë aftësinë e trupit për të humbur peshë dhe për të ndërtuar muskujt. Në përgjithësi, inflamacioni nënkupton praninë e një sëmundjeje në trup, ose është një shenjë e shërimit të vonuar nga lëndimi. Vaju i peshkut ka veti të forta anti-inflamatore.

Në përfundim vaji i peshkut siguron përfitime të ndryshme shëndetësore prandaj mos nguroni ta përdorni sa më shumë!

You must be logged in to post a comment Login