Si të mbeteni shtatzënë duke patur parasysh këto ushqime, këshilla dhe pozicione

Shumë gra duan të mbeten shtatzënë, por nuk munden. Këshillat e mëposhtme do t’iu hyjnë shumë në punë:
Dietat dhe lëndët ushqyese- sistemi ynë riprodhues është gati për një fëmijë me një dietë të mirë. Ushqimet alkaline janë një domosdoshmëri sepse rrisin pjellorinë. Konsumoni bizelet, fasule, lakër, qumësht. Nëse ju pëlqejnë ushqime me aciditet, ju rrisni aciditetin e mitrës dhe mukusin e qafës së mitrës, por duhet të dini që kjo është e tmerrshme! Kjo mund të vrasë spermën, kështu që zgjidhni çajin, alkoolin dhe mishin e kuq.
Shtesa ushqimore, suplemente -merrni multivitamina. Pilulat duhet të kenë acid folik pasi kjo ndalon defektet e lindjes në tubin nervor, fëmija ka nevojë për këtë!
Kontrollet mjekësore – Bëni një kontroll paraprak dhe flisni me mjekun nëse jeni në medikamente dhe nuk jeni të sigurta nëse ato janë të mira.
Kryerja e marrëdhënieve seksuale – Metoda e qartë për rritjen e shanseve. Duhet të keni parasysh që të kryeni marëdhënie jo vetëm gjatë ovulimit, por më shpesh.
Pozicionet më të mira –Jo çdo pozicion është i mirë për shtatzëninë. Misionari është më i mirë për të lejuar spermën të shkojë afër qafës së mitrës.
Kalendari menstrual – shikoni kohën.Kushtojini rëndësi dhe temperaturës së trupit, kjo lidhet me ovulimin.
Thjeshtoji gjërat –Shmangni përdorimin e tamponëve, spray, spërkatësit e ndryshëm.
Mos përdorni droga, alkool dhe duhan
Pesha dhe stërvitja e shëndetshme – Nëse keni më shumë estrogjen, kjo e bën ovulacionin të parregullt, por edhe pesha shumë e vogël bën që hormonet të jenë të pabalancuara.
Qëndroni pozitiv – nëse ndiheni mirë, do të keni seks më të mirë dhe më të kënaqshëm. Stresi pengon ovulimin dhe e bën ciklin të çrregullt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.