Amerika furnizon me mjete ushtarake Kosovën

Amerika furnizon me mjete ushtarake Kosovën

Njëzet e katër automjete ushtarake “Humvee” kanë ardhur nga Shtetet e Bashkuara në Kosovë. Këto mjete pritet të jenë në dispozicion të Forcave të Armatosura të Kosovës, e cila pritet të themelohet me miratimin e tri ligjeve në Kuvendin e Kosovës.Seanca për themelimin e Ushtrisë së Kosovës është parashikuar për në datën 14 dhjetor në […]

Serbia tregon fuqinë ushtarake

Serbia tregon fuqinë ushtarake

Ushtria serbe zhvilloi sot stërvitje të madhe ushtarake me rastin e 100-vjetorit të përfundimit të Luftës së Parë Botërore.Në stërvitje u përfshinë 8,000 ushtarë, 100 tanke beteje dhe avionë luftarakë MiG-29 të marrë nga Rusia.Këto manovra ushtarake vijnë në një moment kur marrëdhëniet Serbi-Kosovë janë të tensionuara, të dy shtetet akuzojnë njëra-tjetrën se po minojnë […]

“Kush do të udhëheqë robotikën ushtarake, do të udhëheqë botën”

“Kush do të udhëheqë robotikën ushtarake, do të udhëheqë botën”

Ndërkohë që Rusia përdor tanke të telekomanduara në Siri; Izraeli prodhon “kulla mitralozi” që mund të qëllojnë kur u duket se u afrohet një armik; Ukraina zhvillon makina që lëvizin në mënyrë të pavarur; industria e luftës shkon çdo vit e më shumë drejt inteligjencës artificiale.Automatizimi mund ta ketë ndihmuar shumë njerëzimin, por armatosja e […]

Albania’s Combat-Ready Battalion certified by NATO

Albania’s Combat-Ready Battalion certified by NATO

The Albanian Army has a battalion that was certified by NATO experts.The decision was taken after the “Albania Lion/Biza 18 training”, attended by 1200 troops and military vehicles.The Albanian Defense Minister, Olta Xhacka, declared that the Armed Forces have marked a turning point, now being equal among equals.For Minister Xhacka, the certification shows that Albania […]