Belshi qyteza e vogël qe po ringjallet falë turizmit

Një periudhë e gjatë izolimi dhe pandemie, shkaktoi dëme të mëdha tek bizneset. Prej dy javësh duket dikur po kthehej normaliteti dhe bizneset nisën të shpresonin për një përmirësim të situatës. Mirëpo vendimi i kryeministrit për të bllokuar makinat në fundjavë beri që shpresa të mos zgjasë shumë. Belshi është një nga zonat që ka […]

Turizëm mes pishave, ujit dhe ajrit të pastër në Funar

Turizëm mes pishave, ujit dhe ajrit të pastër në Funar

Dikush duke bërë ecje në natyrë dhe të tjerë duke lundruar, një grup të rinjsh nga Elbasani kanë zgjedhur që këtë fundjavë të promovojnë zonën e Funarit, një nga bukuritë më të rralla, por edhe më pak të eksploruara të Qarkut të Elbasanit.Mes pyllit më pisha dhe atij të ahut shtrihen liqenet e Funarit me […]

Washingon Post shkruan për Nivicën: Projekt për turistë në fshatrat e thella të Shqipërisë

Washingon Post shkruan për Nivicën: Projekt për turistë në fshatrat e thella të Shqipërisë

Nga Elena Becatoros | AP 14 gusht NIVICË, Shqipëri — Lart në malet e jugut të Shqipërisë, një udhëtim përgjatë një rruge të vështirë të frekuentuar më shumë nga dhitë sesa nga makinat, të çon në një grup fshatrash ku koha duket se ka ndaluar prej dekadash. Qumështi i deles ende transportohet me gomar për […]