“Kush do të udhëheqë robotikën ushtarake, do të udhëheqë botën”

“Kush do të udhëheqë robotikën ushtarake, do të udhëheqë botën”

Ndërkohë që Rusia përdor tanke të telekomanduara në Siri; Izraeli prodhon “kulla mitralozi” që mund të qëllojnë kur u duket se u afrohet një armik; Ukraina zhvillon makina që lëvizin në mënyrë të pavarur; industria e luftës shkon çdo vit e më shumë drejt inteligjencës artificiale.Automatizimi mund ta ketë ndihmuar shumë njerëzimin, por armatosja e […]

WhatsApp sjell risinë që kemi pritur prej kohësh

WhatsApp sjell risinë që kemi pritur prej kohësh

Kompania tha ditën e sotme se këto elementë vizualë do të mbërrijnë në Android dhe iOS në javët në vijim.Pas një pritjeje të gjatë WhatsApp ka vendosur të bëjë atë që më së paku e prisnit: të shtojë stickerat.Kompania tha ditën e sotme se këto elementë vizualë do të mbërrijnë në Android dhe iOS në […]

Administrata Trump lehtëson pengesat për vendosjen e rrjetit 5G

Administrata Trump lehtëson pengesat për vendosjen e rrjetit 5G

Administrata Trump tha të premten se po kërkon të heqë pengesat për vendosjen sa më shpejt të brezit të ardhshëm të komunikimit pa tel, i njohur si 5G, të cilin e shpalli si revolucionare për një mori industrish.Kryetari i Komisionit Federal të Komunikimeve Ajit Pai tha në një samit të Shtëpisë së Bardhë se “Lidershipii […]