Historia e Shqiperise / Shtetet ilire (video)

Në fundin e shek. V p.e.sonë ilirët hynë në rrugën e zhvillimit skllavopronar. Në shekujt që pasuan e deri në pushtimin romak krahinat më të përparuara ilire, ato jugore, kryesisht bregdetare, njohën zhvillimin e tyre më të lartë shoqëror e politik të pavarur. Urbanizimi intensiv i kësaj treve dhe zhvillimi që mori, për pasojë, mënyra […]

Suedia rekomandon 15 plazhet më të bukura shqiptare (Foto)

Suedia rekomandon 15 plazhet më të bukura shqiptare (Foto)

Shqipëria po mbush gjithmonë e më shumë listat e vendeve që sugjerohen nga kompani e blogje të njohur udhëtimi, si destinacione për të mos u humbur.Shqipëria është shndërruar shumë shpejt në një destinacion veror popullor, falë bregdetit mahnitës dhe plazheve të bukura që janë disa prej faktorëve madhorë që qëndrojnë pas rritjes në shifra të […]

Border between Kosovo and Albania will have one single checkpoint for both sides

Border between Kosovo and Albania will have one single checkpoint for both sides

The Interior Ministers of Albania and Kosovo signed an agreement that will unify the Customs inspection of people and goods.In presence of the Minister of Kosovo, but with the absence of Rama, the Interior Ministers signed the agreement for establishing the joint border checkpoints.What this agreement does is that goods and travellers will no longer […]

OKB/ Shqipëria po plaket mënyrë të frikshme

OKB/ Shqipëria po plaket mënyrë të frikshme

Shqipëria po plaket me një ritëm të shpejtë. Ndonëse në fillim të viteve ’90 kishim popullsinë më të re në rajon edhe në Europë, me moshë mesatare të popullatës 24 vjeç, llogaritë e Kombeve të Bashkuara mbi Perspektivat e Popullatës tregojnë se deri në 2060 mosha mesatare e popullsisë në vend do të jetë 48 […]

Pikë e re kufitare për Shqipërinë, ja ku do të jetë

Pikë e re kufitare për Shqipërinë, ja ku do të jetë

Kuvendi i Shqipërisë pritet të miratojë sot marrëveshjen me Malin e Zi për hapjen e pikës së përbashkët të kalimit kufitar Zogaj (Republika e Shqipërisë) dhe Skje (Mali i Zi) për qarkullimin ndërkombëtar rrugor dhe të pasegjerëve në Liqenin e Shkodrës.Nga studimi i kryer nga Policia Kufitare Shqiptare, në kufirin me Malin e Zi, për […]

Këto janë temat e mbledhjes së qeverive Shqipëri-Kosovë

Këto janë temat e mbledhjes së qeverive Shqipëri-Kosovë

Ditmir Bushati deklaroi nga qyteti i Kukësit se së shpejti do të zhvillohet takimi i radhës mes dy qeverive.Në kuadër të programit të bashkëpunimit ndërkufitar Shqipëri- Kosovë, financuar nga Bashkimi Evropian, ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme i Shqipërisë, Ditmir Bushati deklaroi nga qyteti i Kukësit se së shpejti do të zhvillohet takimi i […]

Rama: Bashkimi Doganor me Kosovën do bëhet, nuk na ndalojnë dot

Rama: Bashkimi Doganor me Kosovën do bëhet, nuk na ndalojnë dot

Nga Kukësi ku zhvilloi mbledhjen e qeverisë, Kryeministri Edi Rama tha se Bashkimi Doganor Kosovë-Shqipëri do të ndodhë dhe askush nuk e ndalon dot këtë.I pyetur për komentet e ndërkombëtarëve, sipas të cilëve diçka e tillë do të ndodhte vetëm kur këto vende të hyjnë në BE, Rama tha se ata “nuk na ndalojnë dot […]