Historia e alfabetit të gjuhës shqipe.

Historia e alfabetit të gjuhës shqipe.

Nga Stavri Skendo. Historia e Abc Shqipe eshte nje histori e gjate dhe e nderlikuar. Ndarjet tokesore te Vendit -Veri e Juge –me krahinat e tyre me kulture te ndryshme. Nje rol te dalluar kane luajtur ; edhe grupet fetare. Interesat politike te fuqivet te huaja. Kane shtuar kesaj historie nje nderlikim dhe vecori te […]

Teatri Kombëtar dhe historia e tij 75 vjecare (dokumenta)

Teatri Kombëtar dhe historia e tij 75 vjecare (dokumenta)

Teatri Kombëtar është i pari teatër profesionist shqiptar,I hapur për publikun më 17 Maj 1945.Godina ndodhej edhe sot e kësaj dite,në zemër të qytetit si 69 vite më parë.Ky teatër ka një repertor prej 500 premierash nga dramaturgjia kombëtare dhe ndërkombëtare, duke nisur që nga korifejtë e antikitetit dhe për të vijuar me autorë si […]