Troops get new authority to use force to protect border patrol

Troops get new authority to use force to protect border patrol

The Trump White House has given the Pentagon new authorities to troops on the border to protect Customs and Border Protection (CBP) personnel if they are overwhelmed, including the use of lethal force, according to White House memo obtained by ABC News, sent by chief of staff John Kelly to Defense Secretary James Mattis.Mattis told […]

Ushtria amerikane blindon kufirin me Meksiken .

Ushtria amerikane blindon kufirin me Meksiken .

Edhe pse karvani i emigrantëve është 1500 kilometra larg, 7000 trupa të ushtrisë amerikane janë vendosur tashmë në kufi dhe kanë nisur të vënë në zbatim planin për t’i penguar.Karavani fillestar është ndarë në katër karavane të ndryshme tashmë. Grupi më i madh ka rreth 4000 emigrantë.Një javë më parë, Pentagoni miratoi kërkesën e Sekretarit […]