Ekonomia ne kolaps bien eksportet me 44% …

Ekonomia ne kolaps bien eksportet me 44% …

Eksportet kanë thelluar tendencën rënëse në prill, që është muaji i parë i plotë kur ekonomia ishte tërësisht në karantinë, si rrjedhojë e masave për parandalimin e përhapjes së infeksionit të Covid-19. Të dhënat e INSTAT bënë të ditur se totali i mallrave të eksportuara në prill ishte vetëm 15 miliardë lekë, me një rënie […]

Rama: Bashkimi Doganor me Kosovën do bëhet, nuk na ndalojnë dot

Rama: Bashkimi Doganor me Kosovën do bëhet, nuk na ndalojnë dot

Nga Kukësi ku zhvilloi mbledhjen e qeverisë, Kryeministri Edi Rama tha se Bashkimi Doganor Kosovë-Shqipëri do të ndodhë dhe askush nuk e ndalon dot këtë.I pyetur për komentet e ndërkombëtarëve, sipas të cilëve diçka e tillë do të ndodhte vetëm kur këto vende të hyjnë në BE, Rama tha se ata “nuk na ndalojnë dot […]

Banka e Shqiperise bleu 109 milionë euro, leku vijon të jetë i fortë

Banka e Shqiperise bleu 109 milionë euro, leku vijon të jetë i fortë

Zhvlerësimi i paprecedentë i Euros këtë vit u frenua nga operacionet financiare të Bankës së Shqipërisë, e cila e duke ndërhyrë në tregun valutor, nuk lejoi që monedha e përbashkët Europiane të zbriste nën nivelin e 124 lekë.Më 5 qershor euro shënoi nivelin më të ulët të këmbimit që prej gati 10 vitesh, duke u […]