Veliaj: Fillojmë shumë shpejt nga puna,ne shtator nis teatri.

Veliaj: Fillojmë shumë shpejt nga puna,ne shtator nis teatri.

Kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj ka deklaruar se në shtator do të nisë puna për ndërtimin e  godinës së re të Teatrit Kombëtar. Duke njoftuar se gjatë verës do të punohet me detajimet e projektit, Veliaj u shpreh se në shtator teatri do të jetë një kantier i ri, ndërsa nuk ka harruar të listojë  […]

Kronologjia e statusit ligjor të Teatrit Kombëtar dhe Qendrës Historike të Tiranës: 2000 – 2020

Kronologjia e statusit ligjor të Teatrit Kombëtar dhe Qendrës Historike të Tiranës: 2000 – 2020

(Bazuar mbi dokumentet e bëra publike deri më sot) * 13 prill 2000 Këshilli i Ministrave merr Vendimin nr. 180 për “Shpalljen Ansambël Monument kulture të aksit kryesor dhe qendrës historike të qytetit të Tiranës”. Harta shoqëruese (foto 1) e ketij vendimi u realizua nga Instituti i Monumenteve të Kulturës, dhe kompleksi i Teatrit Kombëtar […]