Historia e alfabetit të gjuhës shqipe.

Historia e alfabetit të gjuhës shqipe.

Nga Stavri Skendo. Historia e Abc Shqipe eshte nje histori e gjate dhe e nderlikuar. Ndarjet tokesore te Vendit -Veri e Juge –me krahinat e tyre me kulture te ndryshme. Nje rol te dalluar kane luajtur ; edhe grupet fetare. Interesat politike te fuqivet te huaja. Kane shtuar kesaj historie nje nderlikim dhe vecori te […]