1990/Çarja e murit të ambasadës gjermane

1990/Çarja e murit të ambasadës gjermane

Nga Kastriot Dervishi Pas incidentit të datës 1.7.1990, ku një polic qëlloi dy herë në drejtim të makinës që kaloi ngjitas me murin e ambasadës gjermane. Ngjarja që zyrtarizoi hyrjen masive aty ishte çarja e murit në orën 19.00. Nga automjeti tip “Skoda” që drejtohej nga Ylli Bodinaku. Fillimisht 34 persona hynë në ambasadë. Ngjarja […]

Elez Biberaj, dokumentet që Sigurimi i Shtetit mblidhte për të .

Elez Biberaj, dokumentet që Sigurimi i Shtetit mblidhte për të .

Nga Kastriot Dervishi Për personat e spikatur dhe me cilësi si kundërshtarë të regjimit komunist. Organi i zbulimit politik hapte dosje përpunimi ose fashikull verifikimi. Një dosje as fashikull dhe as përpunimi, është edhe ajo në ngarkim të Elez Biberajt. Koha e informacioneve është në vitet 1981-1990. Biberaj ishte nga viti 1978 anëtar i Shoqatës […]