Librat që mund të lexojmë para gjumit

Gjithë çfarë duam pas një dite të lodhshme, është shtrati dhe komoditeti që ai ofron. Të apasionuarit e gjumit na kuptojnë kur themi se ato orë që i shfrytzojmë për qetësinë totale, janë më të shenjtat gjatë 24 orëve. Një pjesë e konsiderushme njerëzish kërkojnë një angazhim sadopak të vogël, deri në mbylljen përfundimtare të ditës. Disa preferojnë të dëgjojnë muzikë, ndërsa të tjerë zgjedhin leximin. E ky i fundit është vërtetuar shkencërisht që ndihmon në reduktimin e stresit, për aq kohë sa cilësohet si aktiviteti më i mirë për trurin. Kur vjen puna tek të piketuarit një libër të caktuar, duhet të kemi parasysh që jo çdo lloj apo zhanër i përshtatet orëve të vona të natës. Dëshirojmë të relaksohemi, jo të ndjehemi në suspansë apo mërzitje të vazhdueshme. Për këtë arsye, më poshtë ju listojmë 10 sugjerime, për të cilat në fund do të na falenderoni:
‘LIFE ON MARS’ – Tracy K. Smith
‘THE NAME OF THE WIND’ – Patrick Rothfuss
‘PERSUASION’ – Jane Austen
‘THE ENCHANTRESS OF FLORENCE’ – Salman Rushdie
‘THE HISTORY OF LOVE’ – Nicole Krauss
‘TO THE LIGHTHOUSE’ – Virginia Woolf
‘OUR TRAGIC UNIVERSE’ – Scarlett Thomas
‘THE CITIES’ – John Edgar Wideman
‘THE COLLECTED STORIES OF EUDORA WELTY’ – Eudora Welty
‘BLEAK HOUSE’ – Charles Dickens

You must be logged in to post a comment Login