“Vala e dytë e infektimit do jetë më e rëndë”, eksperti bën deklaratën e fortë .

Nurses wearing protective gear wait for patients at a drive-through testing site for coronavirus disease (COVID-19) in a parking lot at the University of Washington’s Northwest Outpatient Medical Center in Seattle, Washington, U.S., March 17, 2020. REUTERS/Brian Snyder

Dr. William Schaffner është profesor i sëmundjeve infektive në Universitetin Vanderbilt. Prej vitesh është këshillues në Qendrën Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Së fundmi, profesori ka thënë se është koha të normalizojmë përdorimin e maskave. Duhet të mbajmë distancën sociale për t’u përgatitur për një valë të dytë të infektimit me koronavirus.

Kjo është koha që të normalizohet vënia e maskave . Sjellja e distancimit social, që të mësohemi kur të vijë koha e vjeshtës. Dhe, jam shumë i shqetësuar se një valë e dytë në vjeshtë .

Do të jetë thelbësisht më e madhe se ajo që kemi kaluar deri më tani”, u shpreh Schaffner . Ai ka thënë se të gjitha shtresat e shoqërisë duhet ta adaptojnë këtë sjellje . Duke përfshirë politikanët, liderët fetarë dhe bizneset.

You must be logged in to post a comment Login