Flutra Zymi u mbyllë sytë dijetarëve dhe heronjve: Nuk dua të shohin çka po ndodh

Regjisorja kosovare Flutra Zymi ka ndërmarrë një iniciativë pasditen e së martës . Ajo u ka mbyllë sytë shtatoreve të shumta në sheshet e Prishtinës . Duke nisë nga shtatorja e Gjergj Kastriotit, presidentit Ibrahim Rugova dhe shumë shtatoreve të tjera . Ne sqarimin,tha se këtë iniciativë e ka marë që simbolikisht u ka mbyllë sytë këtyre figurave. Në mënyrë që mos të shohin se çfarë po ndodhë në këtë vend, shkruan KultPlus.

KultPlus ju sjell të plotë reagimin e saj, dhe fotografitë që janë realizuar nga Fikret Ahmeti. Sot një vepër artistike e artit bashkëkohor u bë realitet.

E DREJTA E MENDIMIT
Të gjithë këta dijetarë dhe luftëtarë kishin një mendim ndryshe . Ai mendim u bë ideali i tyre, e ne të gjithë ju bashkuam këtij ideali.
Për mendimin ndryshe këta dijetarë dhe heronjtë tanë u maltretuan u abuzuan . Në mënyrën më mizore dhe brutale e po ashtu edhe u vranë. Përmendoret e tyre në sheshin e Prishtinës i ndërtuam ti nderojmë . Dhe sa herë ti shohim të kujtohemi për ato mendime dhe atë ideal që sakrifikuan. Prandaj unë sot të kem të drejtën absolute të lirisë.

Nuk dua të shohin çka po ndodh, më vjen turp nga vetja. Arti bashkëkohor është një art që sfidon pyetje me veten, me realitetin, reflektimin dhe vetëdijesim.

Por kjo ide, nuk ishte e imja por e disa të rinjve që i dëgjova rastësisht . Nuk di kush janë ata ndoshta një ditë do të na tregojnë . Për hir te tyre dhe të gjithë të rinjve në Kosovë e shndërrova në realitet.

Falënderoj te gjithë qe me ndihmuat edhe pse nuk e kishit idenë çka po ndodh. Komunën e Prishtinës, MPB dhe ISHPK për leje.
Si dhe policet qe ishin aq te sjellshëm deri sa u verifikua leja./KultPlus.com

You must be logged in to post a comment Login