Ja kush eshte shteti i pare ne Usa qe nis ‘vetingun’ ne polici.

Michigan Gov. Gretchen Whitmer
LANSING, MI - Protestat kundër brutalitetit të policisë vazhdojnë në të gjithë shtetin dhe kombin. Në vazhdën e vrasjes së George Floyd. Gov. Gretchen Whitmer ka njoftuar planet për reformën policore.Kjo për të promovuar barazinë racore në Michigan.

Në një njoftim për lajmin e lëshuar me 3 Qershor, Whitmer njoftoi mbështetjen e saj.Për një seri të planeve të politikave. "Duke u bërë thirrje agjencive të zbatimit të ligjit në Michigan.Ata të përmirësojnë trajnimet dhe politikat e tyre.Për të ndihmuar në krijimin e një kulture policie.Ku të gjithë qytetaret te trajtohen me dinjitet dhe respekt sipas ligjit. "
Whitmer shprehu mbështetjen e saj për masat që kërkojnë oficerët e zbatimit të ligjit.Për të përfunduar trajnimin për paragjykime të nënkuptuara dhe teknikat e përshkallëzimit.Ajo duartrokiti Senatin për marrjen e fatures 945. Të sponsorizuar nga Senati Jeff Irwin.Jeff i cili adreson shumë nga këto çështje,thuhet në njoftim.
 
Guvernatorja gjithashtu u bëri thirrje agjencive të policisë. Të kërkojnë që oficerët e tyre të ndërhyjnë kur të vëzhgojnë një përdorim të tepërt të forcës.Nga një oficer tjetër.

"Vdekjet e George Floyd, Ahmaud Arbery dhe Breonna Taylor. Ishin një rezultat i qindra viteve të pabarazisë dhe racizmit institucional".Tha Whitmer në një deklaratë. "Këtu në Michigan, ne po bëjmë një veprim dhe po punojmë së bashku.Për të adresuar pabarazitë me të cilat përballen qytetaret me ngjyre çdo ditë. 

Kjo është arsyeja pse unë po u bëj thirrje departamenteve të policisë në Micigan për të forcuar trainimin.Dhe politikat e tyre për të shpëtuar jetë.Për t'i mbajtur njerëzit të sigurt. Unë jam gjithashtu i gatshëm të bashkëpunoj me legjislaturën e Miçiganit.Zyrtarët e zbatimit të ligjit për të miratuar projektligjet për reformën e policisë. "
Gjenerali Garlin Gilchrist II shtoi deklaratë."Ne i njohim mangësitë e sistemeve në fuqi sot".Sisteme që kanë lënë afroamerikanet,Latinet, dhe komunitete të tjera.Madje edhe të kërcënuara nga zbatimi i ligjit. Njerëzit në të gjithë Miçiganin kanë bërë thirrje për ndryshime në praktikat e policisë.

Këto veprime janë hapa të qartë në drejtim të reformës së nevojshme. Ne nuk kemi mbaruar inkurajojmë me forcë qytete dhe qarqe.Të miratojnë dhe miratojnë masa lokale që ndërtojnë besim, përgjegjësi dhe një përvojë gjithëpërfshirëse. Jo-diskriminuese të sigurisë për të gjithë në shtetin tonë. "

Koloneli Joe Gasper, drejtori i Policisë së Shtetit në Miçigan, tha se;. "Roli dhe përgjegjësia e oficerëve të policisë në shoqërinë tonë është e shkëlqyeshme.Një në të cilën autoriteti ynë rrjedh nga besimi dhe mbështetja e njerëzve që i shërbejmë".

"Anëtarët tanë të marrë një betim për të mbrojtur dhe për të shërbyer të gjithë njerëzi.Ne nuk mund të qëndrojë në pjesën e jashtme në kërkim në", vazhdoi deklaratën Gasper."Ne duhet të dëgjojmë dhe të ndërmarrim veprime.Keshtu duke rishikuar politikat dhe praktikat tona.Për të punuar së bashku për të shtruar një rrugë përpara.Të gjithë kanë një zë dhe të gjithë trajtohen në mënyrë të barabartë si qenie njerëzore."
Më poshtë janë veprimet që po ndërmerr guvernatorja, siç përshkruhet në konference per shtyp:

    Duke i kërkuar Komisionit të Standardeve të Zbatimit të Ligjit (MCOLES).Të sigurojë udhëzime për agjencitë e zbatimit të ligjit.Arsimin e vazhdueshëm që do t'i ndihmojë zyrtarët të vazhdojnë me peizazhin.Gjithnjë e në ndryshim të ligjeve dhe çështjeve të reja.Të cilat përballet komunitet.Duke përfshirë diversitetin dhe trainimin implicitet të nënkuptuar.

Inkurajimi i departamenteve të policisë për të marrë pjesë në përpjekjet që janë duke u zhvilluar.Në lidhje me raportimin gjithëpërfshirës për përdorimin e forcës nga policia.Inkurajimi i agjencive të zbatimit të ligjit për të zbatuar politika që ndërhyjnë nga detyra.

Guvernatorja duartrokiti Shefin e Policisë Southfield Elvin Barren dhe Shefin e Policisë Lansing Daryl Green. Përpjekjet e tyre për të siguruar që oficerët e tyre të ndërhyjnë.Kur një oficer vëzhgon një oficer tjetër duke bërë diçka të papërshtatshme ose të paligjshme.

Duke i bërë thirrje Legjislaturës të veprojë në SB 945. Të cilën zyrtarët e ardhshëm të zbatimit të ligjit.Do t'u kërkohet me ligj që të kalojnë trajnime mbi paragjykime.Të nënkuptuara.Teknikat e de-përshkallëzimit dhe skriningun e shëndetit mendor.

Zyrtarët thonë që MSP tashmë ka ndërmarrë veprime për të reformuar politikat.Kjo do të sigurojnë që anëtarët e saj t'i trajtojnë të gjithë qytetaret me dinjitet dhe respekt. 

Sipas lëshimit, MSP tashmë ka:
Krijuar një pozicion të Zyrtarit për Barazi dhe Përfshirje brenda departamentit.Vendosni një qëllim për të rritur grupin e aplikantëve. Pakicat racore të aplikantëve në 25% dhe grupin e femrave të aplikantëve në 20%.Në një përpjekje për të diversifikuar departamentin.

Vendosja e pozicioneve të punonjësve të shërbimit në komunitet.Të krijuar një koncept të policimit në komunitet në të gjithë vendin. TE postojne të gjitha politikat e departamenteve jo konfidenciale në internet për të rritur transparencën.

Implementuar trajnim të përsëriturtë paragjykimit për të gjithë anëtarët.Zbatimit dhe ndihmoi në zhvillimin dhe pilotimin e një trajnimi mbarëkombëtar të paragjykimit.Të nënkuptuar për personelin civil.Gjeneroi një portal publik për transparencë. Për kërkesat e Ligjit për Liri të Informacionit.Rishikuar politikën e ndjekjes së departamentit për të kufizuar rrethanat.Në të cilat anëtarët e MSP mund të përfshihen në ndjekje automjetesh.
Whitmer thotë se ajo është angazhuar për miratimin e reformave në drejtësinë penale. Që nga dita kur ajo mori detyrën. Në prill të vitit 2019, ajo nënshkroi një urdhër ekzekutiv për të krijuar Michigan Task Force.Në burg e kryesuar nga Gilchrist.

E cila ka rishikuar burgun e shtetit dhe të dhënat e gjykatës.Për të zgjeruar alternativa në burg, për të zvogëluar në mënyrë të sigurt pranimet në burg.Dhe gjatësinë e qëndrimit.Të përmirësojë efektivitetin e pjesës së përparme të sistemit të drejtësisë të Miçiganit. Task-grupi ka përpiluar një raport dhe ka bërë rekomandime.Ato janë në pritje të veprimit nga ana e legjislaturës.

Në janar 2019, Whitmer nënshkroi Urdhrin Ekzekutiv 2019-9. Ky urdher kërkon që secili drejtor i një departamenti të shtetit dhe drejtuesi i një agjensie autonome.: të caktojnë një Zyrtar të Barazisë dhe Përfshirjes, për të ndihmuar në forcimin e mbrojtjeve të mosdiskriminimit për punonjësit e shtetit.

Më shumë mbështetje nga zbatimi i ligjit dhe drejtuesit e komunitetit. Përveç drejtorit të MSP Gasper, disa oficerë të tjerë të zbatimit të ligjit.Zyrtarë të zgjedhur dhe drejtues të komunitetit shprehën mbështetje për planet e Whitmer të Mërkurën.

You must be logged in to post a comment Login