1912/Delegatët e Kuvendit të Vlorës (emrat)


Kuvendi i Vlorës i mbajtur më 28 nëntor deri më 7 dhjetor 1912, kishte vlerën e një mbledhje kushtetuese. Ai shpalli pavarësisë dhe formoi qeverinë e përkohshme. Delegatët e këtij kuvendi kanë ardhur në kohë të ndryshme. Më poshtë do gjeni një renditje të emrave të tyre, si dhe të kohës kur kanë ardhur, apo zgjedhur me vonesë.

BERATI

Iljaz Vrioni

Hajredin Cakrani

Xhelal Koprenca

Dudë Karbunara

Dhimitër Tutulani

Sami Vrioni (erdhi më 30 dhjetor)

DURRËSI

Abaz Çelkupa

Mustafa Hanxhiu

Jahja Ballhysa (pritej të vinte)

Dom Nikollë Kaçorri

DIBRA

Vehbi Dibra

Sherif Langu (njohur si delegat më 30 nëntor 1912)

ELBASANI

Shefqet Daiu

Lef Nosi

Qemal Karaosmani

Mit’hat Frashëri

GJIROKASTRA

Aziz Efendiu

Veli bej Këlcyra

Elmaz Boçe

Mufit Libohova

Petro Poga

Jan Papadhopulli

Hysen Hoxha (erdhi më 3 dhjetor 1912)

IPEKU (Gjakovë, Plavë, Guci)

Rexhep Mitrovica

Bedri Pejani

Sali Xhuka

Mit’hat Frashëri

Qerim Begolli (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

KRUJA

Abdi Toptani

Mustafa Kruja

LUSHNJA

Qemal Mullai

Ferit Vokopola

Nebi Sefa

OHRI dhe STRUGA

Zyhdi Ohri

Dr. Myrteza Ali Struga

Nuri Sojlliu

Hamdi Ohri (erdhi më 7 dhjetor 1912)

Dervish Hima (erdhi më 7 dhjetor 1912, por nuk merr pjesë në mbledhje)

Mustafa Barutçiu (erdhi më 7 dhjetor 1912)

POGRADECI

Hajdar Blloshmi (vjen më 7 dhjetor 1912, por nuk merr pjesë në mbledhje)

SHIJAKU

Xhemal Deliallisi

Ymer Deliallisi

Ibrahim Efendiu

TIRANA

Abdi Toptani

Murat Toptani

KORÇA

Pandeli Cale

Thanas Floqi

Spiro Ilo

VLORA

Ismail Qemal Vlora

Zihni Abaz Kanina

Aristidh Ruçi

Jani Minga

Qazim Kokoshi

Eqrem Vlora

SHKODRA

Luigj Gurakuqi

PËRMETI

Veli Këlcyra

Syrja Vlora

Mit’hat Frashëri

KOSOVA

Mehmet Dëralla (erdhi më 30 dhjetor)

Isa Boletini (erdhi më 30 dhjetor)

Hajdin Draga (erdhi më 30 dhjetor)

Dervish Ipeku (erdhi më 30 dhjetor)

PEQINI

Dervish Biçakçiu (erdhi më 30 dhjetor)

Mahmut Kaziu (erdhi më 30 dhjetor)

GRAMSHI dhe TOMORRICA

Ismail Qemal Vlora (emëruar më 30 dhjetor)

TEPELENA

Kristo Meksi (njohur më 30 nëntor 1912)

Mufit Libohova (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

Fehim Mezhgorani (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

Aristidh Ruçi (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

KAVAJA

Abdi Toptani (zgjedhur më 3 dhjetor 1912)

ÇAMËRIA

Veli Gërra (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

Vesel Margëlliçi (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

Aziz Tahir Ajdonati (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

Rexhep Demi (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

MATI

Ahmet Zogu (erdhi 7 dhjetor 1912)

Riza Beu (erdhi 7 dhjetor 1912)

Kurt Aga (erdhi 7 dhjetor 1912)

Kolonia e Bukureshtit

Dhimitër Zografi

Dhimitër Mborja

Dhimitër Berati

Dhimitër Ilo (pritej të vinte)

Delvina

Avdi Beu (zgjedhur me telegram më 3 dhjetor 1912)

Nga:Luard Kullolli