Foto/ Lironi shqiponjën! Pas apelit të Sazan Gurit, ndërhyn policia

Shqiponja e burgosur dhe e gjakosur bëri namin në rrjet, pas nje denoncimi të ambientalistit Sazan Guri në facebook. Ai i shkroi ministrit të Mjedisit dhe ministrit të Brendshëm Xhafaj për të mbrojtur shpendin që është dhe simboli ynë.

“Z. minister, ne Berishaj te Pukes nje grup barbar po torturojne nje shqiponje te lidhur. Nje miku im ambjentalist nga ky fshat, por qe rri ne Tirane, tentoi tua bleje per 500 euro per ta lene te lire, por nuk pranuan.
Jane per arrest. Te lutem, te lutem, urdheroni ndonje grup te gatshem qe ndodhet aty prane”, shkruante Guri.

Pas kesaj, eshte angazhuar Policia e Pukes qe ka bere te mundur lirimin e shqiponjes. Sakaq te shumte jane komentuesit ne rrjetet sociale qe kerkojne te mbrohet ky shpend, pasi edhe here te tjera jane shfaqur pamje te kapjes se shqiponjave, kryesisht per qellime tregtare.

You must be logged in to post a comment Login